Vossabia - Mat fra vest

Ja, takk, begge deler

VossaBia produserer både honning i ulike varianter og naturlige hudpleieprodukt. – Vi ønsker å utvikle et velværekonsept som kombinerer birøkt, helse- og miljøfokus, sier daglig leder Renate Lunde.

– Jeg er opptatt av å utnytte ressursene som eksisterer i naturen og utvikle disse til produkt som fremmer helse og bærekraftig miljø. Honning er nemlig bare ett av flere medisinske og pleiende råstoff biene produserer. Det har gitt grobunn for å skape flere hundre prosent naturlige velvære- og egenpleieprodukt. Med bivoks og honning som hovedingredienser, i tillegg til nøye utvalgte oljer og urter, har vi utviklet en serie “husapotek”- og velværeprodukt. Dette er produkt for den bevisste person. Vi vil nemlig at du skal ha mulighet til å ta riktige etiske og helsemessige valg, og kunne kjøpe produkter laget av effektive naturlege ingredienser – trygt for deg og miljøet, forklarer Renate.

Naturlig og helsebringende

Hun har drevet VossaBia i snart ti år, og sier at det hele startet med en dyp interesse for mat, helse og natur.

– Mine foreldre døde veldig unge, så det ble veldig viktig for meg å bidra til å skape et sunt og naturlig kosthold med herlig honning, samt helsebringende hudpleieprodukter. Huden er vårt største organ, men likevel er det svært få som tenker på hvilke stoffer vi utsetter huden for. Mange ser på hudprodukter som kosmetikk, men jeg ser på det som mulighet til næringspåfyll, og det ville nesten vært en skandale om jeg ikke utnytter den helsebringende effekten biene forsørger meg med i bivoksen, sier biegründeren.

Eksplosiv interesse og utvidet produksjon

Interessen for produktene hennes har vært stadig økende, og Renate kan fortelle om en kraftig stigning det siste året.

– Det var nesten som en eksplosjon. Jeg har stadig flere stamkunder, som igjen anbefaler produktene mine til sine venner, som så blir stamkunder. Jeg har vært nødt til å utvikle produksjonen litt, og har nå etablert et nytt produksjonskjøkken. Samtidig utvikler jeg, i samarbeid med tilbakemelding fra kunder, stadig flere produkter som blir etterspurt. Omsetningen bare øker og det er veldig spennende etter hvert som bedriften kommer inn i nye faser, smiler Renate.

Produktene hennes inkluderer alt fra bringebær- og whiskyhonning til ringblomstsalve, kamillebalsam, solkrem og forskjellige urtedrikker.

– Mine produkter er tilgjengelige på Reindyrka i Bergen, Sunnkost Voss og Odda, samt noen andre forhandlere. Veldig mange kjøper også fra nettbutikken på hjemmesiden min. I tillegg er jeg mye på messer, og det er utrolig kjekt å møte kollegaer og gamle og nye kunder. Jeg ser alltid veldig fram til å ta med meg produktene mine på matfestival, sier VossaBia-lederen.

Vossabia

  • Vossabia er en liten gårdsbedrift på Bulken på Voss.
  • Konseptet handler om 100% naturlig velvære og pleie - innvendig og utvendig - med honning, bivoks og økologiske urter.
  • Se på produktene i nettbutikken her

Kontakt

Vossabia
Vethe, 5700 Voss, Norge

Telefon: 99792998
E-post: post@vossabia.no
Nettside: www.vossabia.no

Her finner du Vossabia