Godt og Hjemmelaget - Mat fra vest

Godt og Hjemmelaget

Bedriften Godt og Hjemmelaget startet opp i 2010 som et deltidsprosjekt for gründer Nina Merete Eide, og har siden vokst til å ha tre fulltidsstillinger og har i år ett budsjett på over tre millioner kroner. Nå jobber både Nina og hennes mann Hallstein Storvik fulltid i firmaet.

– Bakgrunnen for suksessen er at vi ivaretar den høye kvaliteten og det gode håndverket som tradisjonell lefsebaking krever. Lefsene vi lager lar minnene vandre tilbake til den gode smaken kundene våre fikk på kjøkkenet til en bestemor eller en gammel tante som siden er gått bort. Det er mye følelser involvert, og mange mer eller mindre omfavner lefsene våre når vi kommer på en matfestival i deres nærområde. Det gjør at dette er et utrolig artig prosjekt å jobbe med, sier Nina.

Variert utvalg kvalitetslefser

Godt og Hjemmelaget produserer lefser i en rekke ulike varianter, blant annet tynnlefse fra Nordland, krinalefse fra Helgeland, den populære mandelpotetlefsen og ikke minst den søte konfektlefsen.

– Alle lefsene blir håndkjevlet, og jeg stiller strenge krav til kvalitet og utseende. Hvis det ikke er godt nok, selger vi det ikke, men deler dem heller ut som smaksprøve på en av de mange matfestivalene vi besøker over hele Sør-Norge. Folk skal få vite hva de kjøper med seg hjem før de bruker penger på lefsene våre, fastslår Nina, og fortsetter:

– Det hender at noen kommer bort til oss for å smake om vår lefse er like god som den de baker selv, og i de aller fleste tilfeller blir de veldig stille før de innrømmer at vår sannsynligvis er bedre. Vi får mye skryt og det er vi selvsagt veldig glade for.

Ved å håndkjevle alle lefsene, sikrer Godt og Hjemmelaget høy kvalitet. (Foto: Øyvind Fredriksen)

Ved å håndkjevle alle lefsene, sikrer Godt og Hjemmelaget høy kvalitet. (Foto: Øyvind Fredriksen)

Gleder seg til matfestival

Til sammen lager Godt og Hjemmelaget opptil 70000 lefser hvert år, og rundt 70 prosent av alle som handler hos dem har kjøpt lefser fra Nina tidligere.

– Det betyr vel bare at vi har et produkt som folk vil ha, i noen tilfeller er de faktisk nesten avhengige av det, ler lefsesjefen.

Godt og Hjemmelaget holder til i Vestfold, og har tidligere vært på besøk på Bondens Marked i Bergen en gang. Nå ser Nina fram til å komme til Bergen Matfestival.

– Sist vi var i byen ble vi tatt imot med åpne armer og solgte dobbelt så mye som vi hadde budsjettert. Nå regner jeg med at mange vil gjøre lefsehandelen før jul, og vi gleder oss til å tilby våre håndlagede kvalitetslefser, sier hun, og inviterer alle interesserte til standen sin for en smaksprøve.

Godt og Hjemmelaget


Kontakt

Godt og Hjemmelaget
Parkveien 2
3080 Holmestrand

ninamereteeide@gmail.com
Tlf privat 33 05 25 54
Mobil 47 67 37 85