Cornelius Sjømatrestaurant - Mat fra vest

Unike sjømatopplevelser

Cornelius er en førsteklasses sjømatrestaurant i moderne lokaler. Restauranten ligger idyllisk til, helt i sjøkanten, på Holmen like utenfor Bergen. Her legger sjarken til kai med dagens fangst, og dykkerne kommer opp med de flotteste råvarer. 

Helt siden oppstarten av Cornelius i 2003, har vi vært tro mot vårt unike konsept med «meteorologisk meny». Vi lar oss inspirere av vær, vind og sinnsstemning i våre menyer. Ingen dager er like, og dette gjenspeiles i maten vi serverer.

I vår egen urtehage dyrker vi spennende og smaksrike urter, og fra vår frodige havåker plukker vi tang, tare og skjell. Vi har også vårt eget røykehus, der vi røyker opp mot et tonn fisk i året.

I våre åtte sjøvannkummer spreller det levende hummer og sjøkreps, blant kamskjell, o-skjell og østers, og ellers alt en måtte ønske seg. Hos oss er det bare sprell levende sjømat og sekundferske råvarer som gjelder!

Og de ansatte på Cornelius er profesjonelle til fingerspissene, men likevel uformelle og tjomslige. Her får du vite hva du har på tallerken og hvor råvarene kommer fra.

Høy kvalitet på alt

Kjøkkensjef Steffen Romerheim har bred erfaring innen sjømat. Han setter sammen nye menyer hver eneste dag. Inspirert av vær og vind, og det havet har å by på. Til hovedrett bruker vi til enhver tid den fisken som er av sesongens beste kvalitet. Den serveres med nyskapende matlagingsteknikk og spennende tilbehør.

Cornelius’ røykelaks er laget på den gamle måten. Vi røyker på bøkeved med en røyketid på hele 20 timer for å få frem den naturlige smaken fra laksen, prosessen er langsom og tidkrevende - noe som gjenspeiles i kvaliteten. Vårt mål har vært å gjenskape den naturlige gode røykesmaken som våre forfedre har gjort i hundrevis av år. Ytterligere informasjon om vår egen røykelaks tilbys gjestene under skalldyrforedragene, og kan også kjøpes i porsjonspakninger for å ta med hjem.

Cornelius

  • Cornelius ble startet i 2003 av sjømatentusiastene Alf Roald Sætre og Odd Einar Tufteland. De to hadde en felles idé om å skape et restaurantkonsept med helt unike sjømatopplevelser. Tilbud som ingen andre hadde.
  • Cornelius på Holmen har sekundfersk sjømat, skalldyrforedrag, båttur til og fra, presentasjon ved bordet, levende skalldyr +++
  • Få mer info og bestill bord her

Kontakt Cornelius

Holmen
5810 Mathopen

Telefon: 56 33 48 80
E-post: booking@cornelius-restaurant.no
Nettside: www.corneliusrestaurant.no

Cornelius Sjømatrestaurant