Bønes Gårdsmat - Mat fra vest
Bønes Gårdsmat sikret seg gullmedalje for sitt pinnekjøtt i Kjøtt-NM i 2013. Daglig leder Rune Bønes i bakgrunnen, mens Kari Bønes tar seg av kundene ved gårdsutsalget. (Foto: Arvid Steen)

Bønes Gårdsmat sikret seg gullmedalje for sitt pinnekjøtt i Kjøtt-NM i 2013. Daglig leder Rune Bønes i bakgrunnen, mens Kari Bønes tar seg av kundene ved gårdsutsalget. (Foto: Arvid Steen)

Bønes Gårdsmat

Bønes Gårdsmat er regjerende mester i klassen «Pinnekjøtt» i NM i kjøttprodukter. I tillegg vant de gull for sin Bøneskorv. – Det er alltid godt å si at vi selger landets beste kjøttmat, sier en fornøyd gullvinner og daglig leder Rune Bønes.

– For tre år siden fikk vi tre gullmedaljer i NM i Kjøttprodukter. I fjor var konkurransen tøffere enn noensinne, med rekord i antall deltakere. Da er det spesielt tilfredsstillende å igjen bli kåret til vinner, sier Rune Bønes.

Tilsammen 48 ulike slakterier fra rundt om i landet var med i konkurransen. Pinnekjøttet til Bønes Gårdsmat stammer fra eget lam.

– Det er stjerne-lam som er tilberedt på vår spesielle måte, sier gullvinneren.

Rune Bønes forteller at mange av kundene hans kommer tilbake år etter år.

– Pinnekjøtt tuller man ikke med, smiler han, og utdyper:

– Vi kjøper de beste stjerne-lammene i markedet, og behandler og tilbereder det i våre lokaler. Vi har våre teknikker som gjør at vårt pinnekjøtt er blant det beste i Norge.

Gårdsutsalg på Bønesstranden

Bønes Gårdsmat har i en årrekke hatt renommé som en av de ypperste leverandørene av kjøttmat til private og bedrifter i bergensregionen. De siste årene har kjøttvarer fra Bønes Gårdsmat også blitt mer og mer vanlig i kjøttdiskene til de store dagligvarekjedene. I tillegg har bedriften et gårdsutsalg fra Bønesstranden 50 i Fana.

– Vi ligger litt bortgjemt her på Bønesstranden, men det kommer jevnt og trutt folk innom oss for å kjøpe kjøttmat som vi har tilberedt selv her på småbruket vårt, sier kjøttmester Rune.

Liten aktør med sterkt merkenavn

Rune Bønes forteller at kjøttkvalitet er noe de tar veldig alvorlig.

– Vi har drevet Bønes Gårdsmat i ti år, og har alltid vært opptatt av å være best på kjøttprodukter. Det er varemerket vårt, og derfor har vi overlevd i konkurranse med langt større nasjonale aktører, sier han.

Forklaringen er enkel, men samtidig har bedriften lagt listen høyt.

– Vi lager «ekte kjøttmat», som vil si at vi bruker færre tilsetningsstoffer, og mer kjøtt i pølsene. Prisene på våre produkter blir litt høyere, men kvaliteten på våre produkter er mye bedre enn hva våre masseproduserende konkurrenter kan tilby. Vi serverer deg mer mat for pengene, sier Bønes.

Han legger til:

– Mange anser «pølse» for å være et skjellsord og billigmat, men våre biffgrill- og lammepølser er bare kvernet, godt kjøtt formet som en pølse. Våre pølser er høykvalitetsprodukter som sørger for at kunden blir både mett og fornøyd.

Økt interesse for lokalmat

Kjøttsjefen fra Bønes Gårdsmat har merket en økende interesse for lokalprodusert og kortreist mat de siste årene.

– Menig forbruker er langt mer opptatt av kortreist kvalitetsmat i dag enn for noen år siden. Det ser vi også i de store dagligvarekjedene. Det er langt lettere for oss å få innpass med våre produkter nå. De siste fem årene har vi registrert en årlig omsetningsvekst på 20 prosent. Det er gledelig at «ekte kjøttmat» laget og tilberedt av fagfolk er mer populært enn noensinne, sier Bønes.

Bønes Gårdsmat

  • En lokal kjøttprodusent i Bergen som driver egen gårdsbutikk i tillegg til å levere varer til Spesialgrossisten Troye AS, som igjen leverer varer til de fleste dagligvarebutikker i Bergen og omegn.
  • I 2003 startet Rune Bønes helt for seg selv og har gradvis bygget seg opp til dagens syv ansatte. Du finner Bønes-produkter som Ekte Servelat, Bønes Røkt Bacon, Bønes Biffgrill, Lammepølse m/hvitløk og kokt Bayonne i de fleste butikker i Bergen.
  • Fikk gullmedalje i NM i Kjøttprodukter innen kategorien Pinnekjøtt og for sin Bøneskorv i november 2013.
  • Egen gårdsbutikk er åpen torsdag og fredag fra 12 til 17, og lørdag fra 10 til 15.
  • Les mer på nettsiden til Bønes Gårdsmat

Kontakt

Bønes Gårdsmat

Bønesstranden 50, 5155 Bønes
Telefon: 55916844
E-post: ruboen@online.no

Her finner du gårdsutsalget